De online jeugdactivitieten van #YMCoronA zijn ook goed bruikbaar voor de lessen in het basisonderwijs.

Challenges
3 X per week dagen wij kinderen uit mee te doen met onze online challenges. Op deze manier kunnen zij ook in Coronatijd hun talenten blijven ontdekken en nieuwe vaardigheden aanleren. Voorbeelden van challenges zijn: Bouw het grootste kaartenhuis, maak je eigen stopmotion-filmpje of trek zoveel mogelijk t-shirts over elkaar aan. De challenges worden bedacht door onze stagiaires en vrijwilligers. Zij maken een filmpje met uitleg en deze wordt iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 rondgestuurd. Het filmpje kan direct gebruikt worden voor jullie eigen lessen. Aanmelden voor de mailing kan onderaan onze website. 

Y Online Games
Samen spelen en plezier maken met leeftijdsgenootjes. Ook in Coronatijd is dit ontzettend belangrijk voor kinderen. Daarom organiseert YMCA iedere donderdag van 16.00 tot 17.00 een Online Spelsessie voor de leeftijd 8 t/m 12 jaar. Dit is een LIVE bijeenkomst die wordt geleidt door onze vrijwilligers en waarbij kinderen worden uitgedaagd op hun creativiteit en vindingrijkheid. Denk aan uitbeeldopdrachten, ‘verzamelen zo veel mogelijk dingen met de letter M’ of een tekenopdracht. We zijn net met dit initiatief gestart en kinderen waren na afloop ontzettend enthousiast. Docenten kunnen ons helpen om dit verder onder de aandacht te brengen. PR materiaal is te vinden via deze link.

Beide activiteiten zijn helemaal gratis, wij bieden het graag aan om onze eigen naamsbekendheid wat te vergroten onder de jeugd.

Wil je je als docent aanmelden voor de mailing? Stuur dan een mail naar [email protected] met uw naam, de naam van de school waar u werkt, en uw e-mailadres.