Online spelsessies

Samen spelen en plezier maken met leeftijdsgenootjes. Ook in Coronatijd is dit ontzettend belangrijk voor kinderen. Daarom organiseert YMCA iedere donderdag van 16.00 tot 17.00 een Online Spelsessie voor de leeftijd 8 t/m 12 jaar. Dit is een LIVE bijeenkomst die wordt geleidt door onze vrijwilligers en waarbij kinderen worden uitgedaagd op hun creativiteit en vindingrijkheid.

Wat doen we tijdens zo’n sessie?

Iedere bijeenkomst is anders, de vrijwilligers stellen van de voren met elkaar het programma samen. De meest terugkerende opdrachten zijn als volgt:

  • Uitbeelden van woorden zoals; kat, kampvuur, zeilboot, tandenborstel of boef.
  • Het welbekende letterspel: Zoek zo veel mogelijk voorwerpen binnen 1,5 minuut met de letter M..
  • Een quiz, met als vragen bijvoorbeeld; Hoe heet het speelgoed wat is ontworpen om naar je terug te komen als je het weggooit? 
  • Knutselopdracht; Vouw een zwaantje van papier.

Wil je meedoen met de live sessie? Vul onderstaand formulier in. Het is wel van belang dat je beschikt over een smartphone, laptop/computer of tablet met geluid & camera. We maken gebruik van Zoom (een programma dat vergelijkbaar is aan Skype en ook veel in het onderwijs wordt gebruikt). De link om deel te nemen aan de Zoom meeting en de materialen die nodig zijn voor de sessie (zoals papier of pen) ontvang je uiterlijk woensdag. Zo kan je je thuis op je gemak voorbereiden.

Zoom is te downloaden via deze linkjes

Voor desktop
Voor Apple App store
voor Android / Google Play Store

Wil je meedoen? Geef je dan hier op! Het is gratis!

[ninja_form id=’7′]

Scroll naar boven